Ringkøbing ngeniørkontor ApS

Skimmelsvamp test og rådgivning

Skimmelsvamp test er vigtige! Skimmelsvampe er bittesmå svampe, som spreder sig gennem luften ved hjælp af sporer. Disse sporer kan udvikle sig til skimmelsvampe på fugtige overflader. Når der er tegn på fugt i din bolig, skal du derfor være opmærksom på, at der måske også kan være vækst af skimmelsvampe.

De viser sig som grønne, sorte, brune eller hvide pletter eller skjolder, som nogen gange kan de have samme farve som det sted, de vokser.

En skimmelsvam test vil vise om der er skimmelsvamp. Også skimmelsvamp der ikke lige kan ses med det blotte øje. Skimmelsvampe sidder tit synligt på vægge, gulve eller lofter, kan de også i visse boliger gemme sig på steder, hvor de er svære at opdage – typisk i hulrum som fx krybekældre og skunke eller bag tapet.

Hvis du lægger mærke til en muggen eller jordslået lugt, der kommer fra skabe eller utætheder ved fx paneler, kan det være et praj om, at der er skjulte fugtproblemer i boligen. Selv om skimmelsvampene er gemt bag tapet eller inde i en væg, skal de væk, for skimmelsvampe udsender stoffer, som er usunde for mennesker. De kan give gener som træthed, åndedrætsbesvær, hovedpine, snue, kløende øjne og allergilignende symptomer.

Vi uvildige rådgivere tilbyder at udarbejde en indeklimaundersøgelse, som typisk består af en forundersøgelse, en skimmelsvamp test og rådgivning om, hvordan skimmelsvamp kan fjernes og forebygges.

Kontakt Ringkøbing Ingeniørkontor ApS for rådgivning.